Dag #304 - Phi Phi första dagarna

Skrivet av Aron i Allmänt @ 7:13 pm

Nu är vi på Phi Phi Islands i Thailand.

Phi Phi Don var en av de öar som blev värst drabbade av Tsunamin 2004 - och också en av de öar som flest turister besöker när de åker till Thailand.

Jag var lite skeptisk först eftersom de värsta turisthålorna brukar vara förstörda av kommersialisering - men som tur är känns det inte av speciellt mycket överhuvudtaget. Inte värre än någon annan ö, i alla fall. Snarare tvärt om.

Nästan inga bilar eller mopeder, inga säljare på stranden som stör när man solar och badar och rätt lugna kvällar och nätter. Skönt när man ska koppla av.

Lite dyrare är det i och för sig, men det hade vi räknat med. Helt klart värt det hur som. Påminner förövrigt rätt mycket om Koh Tao, min favorit-ö i Thailand hittills.

Annicas föräldrar flög ner och anslöt sig med oss i Phuket town för några dagar sedan - en resa som tog runt 15 timmar. Hade gått smidigt och bra att resa—

— tillskillnad från vår resa mellan Bangkok och Phuket.

Egentligen var det inte bussresan i sig som var jobbig - men restiden gjorde det till ett rätt tufft dygn. 20 timmar från att vi klev på bussen i Bangkok tills vi klev av utanför hotellet. Runt 6 timmar längre än utlovat på resebyrån :/

Det går alltså snabbare att flyga till Phuket från Sverige än vad det gör att åka buss från Bangkok. En tanke för den som vill till Phuket och närbelägna öar är att flyga inrikes om man landar i Bangkok. (Vi kommer förmodligen flyga tillbaka om biljetten inte blir för dyr.)

Nu väntar några dagar i solen, sedan vidare till nästa ö (vet inte vart det blir än, men förmodligen Ko Lanta.).

Den som varit här får gärna tipsa om vad man bör passa på att göra.

2 kommentarer »

  1. Då passar jag på att komma med lite tips eftersom jag var på Phiphi relativt länge när vi var första svängen. Passa på att göra en snorkel/ båt tur, helt fantastiskt. Man får åkatill närliggande öar bla monkey islands och till där de spelade in filmen the beach som är en fantastisk strand. Vi åkte en halvdags tur tror jag och det var lagom. plus att det slutar med en mysig thai middag på båten i en helt magisk solnedgång. Ett av mina bästa minnen, sen tycker jag att man ska vandra upp på the evacuation point å spana utsikt. Sen ska ni def ta en liten taxi båt ut till en närliggande strand som heter……ja ni…..hmm….kommer inte ihåg men d e jätte nära och mysigt var det, + att dom hade den godaste gröncurryn på strand resturangen (fanns bara en) när vi var där. men som sagt, inga garantier, va ju ett tag sen vi va där. Hoppas ni har det himlans trevligt och att ni njuter av lite föräldra sällskap. Jag ska för övrigt åka till indien med min syrra i november i en vecka! Kul kul!!

    Puss och kram

    Comment av Elin — October 6, 2009 @ 8:33 pm

  2. Thanks for sharing,It’s really a nice and helpful piece of information.I like your site.

    Comment av silk pashmina — September 15, 2011 @ 6:54 pm

Skriv en kommentar