Dag #274 - Framme i Penang

Skrivet av Aron i Allmänt @ 9:34 pm

Nu är vi framme i Penang.  Närmare bestämt i Georgetown. Intressant fakta: I världen finns det 63 Georgetowns (  http://en.wikipedia.org/wiki/Georgetown ) . Nu kan man bocka av ett av dem.

Fin gammal stad med mycket sevärdigheter - tyvärr har den största delen av dagen spenderats i taxi och köpcentrum. Igårkväll slutade helt plötsligt  datorn att fungera. Eller…  datorn slutade ladda, rättare sagt. Ingen aning om det var fel på batteriet, elkontakten i datorn eller strömsladden / laddaren.  Efter någon timme tog batteriet slut sen blev vi datorlösa.

Tog oss till tre köpcentrum innan vi fick veta att det inte gick att köpa någon ny laddare i butik utan enbart direkt av tillverkaren (HP.) Så… vidare i Taxi till andra sidan ön  där deras kontor / serviceställe låg.

Kvitto har man förstås inte på datorn, i alla fall inte med sig när man reser (vilket borde skapa problem när man ska reparera) men med några knapptryckningar fick de, på HP’s kontor,  fram garantiuppgifter i sitt system. 1.5 månad tills garantin går ut :-) Bra timing!

Efter en snabb kontroll kunde de bekräfta att datorn var hel men laddaren trasig. 5 arbetsdagar för att få en ny på garantin.  Kopplade på den mest besvikna blicken som gick, frågade snällt, och fick sedan en ny laddare på plats.  Tummen upp till HP - och en lättad suck eftersom första tanken var att behöva köpa ny dator eller spendera halva reskassan på att laga den.  Väldigt professionellt, till skillnad från mycket annat servicerelaterat i landet. Som till exempel…

… att vi inte (!) kan förlänga vistelsen på vårt hotell i två dygn till eftersom det är fullbokat.

Det är väl lugnt, kan man tycka (är det fullbokat så är det.) - om det inte var för att hotellet inte (!!) är fullbokat överhuvudtaget.  Det är fullbokat om vi vill bo för samma pris per natt  (120 RM = 260:-) - men om vi betalar 180 RM istället, dvs 400:-,  -  finns det helt plötsligt lediga rum.

Så, med andra ord: Om man betalar lite mer finns det fortfarande rum. Annars är det “fullbokat”.

Förklarade att det känns fel att behöva betala dyrare för att bo kvar, och fick  veta att det visst går att stanna kvar på hotellet och betala det ursprungliga priset:  Men bara omman bokar via internet.  ( Fast, inte deras egna webbplats, utan en fristående hotellsajt som ägs av ett annat företag.)

Så, nu har vi bokat två nya nätter på samma hotell (som förövrigt är riktigt schysst!) via ett helt annat företag.  Mycket ologiskt att man inte kan gå ner i receptionen och förlänga vistelsen utan måste gå via en återförsäljare.  Men, som sagt: Nu är det ordnat.

Vi stannar två dagar till, och sedan åker vi vidare. Imorgon väntar några timmar i (på?) takpoolen, och sedan en sightseeingrunda i en av malaysias äldsta städer.

Inga bilder idag heller pga. strömlöshet :-)


3 kommentarer »

  1. It is in point of fact a great and useful piece of info. I am happy that you shared this useful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

    Comment av Kristaps Knets — November 1, 2011 @ 9:34 am

  2. With our Consultant Senior Orthopedic Surgeon, Dr. Kevin Yip, Dr Kevin Yip Man Hing and staff, let the Singapore Orthopaedic Clinic take care of you and your bone problems. Don’t let your current orthopaedic condition hinder you from your everyday activities. With our state of the art facilities, we provide a full range of orthopaedic needs designed to improve patients’ outcome.

    Comment av orthopaedic doctor — December 19, 2011 @ 6:54 am

  3. What i do not realize is if truth be told how you’re no longer actually much more neatly-appreciated than you may be right now. You’re so intelligent. You

    Comment av Elaina Kapelke — November 9, 2012 @ 12:01 pm

Skriv en kommentar