Dag #273 - Mot Penang

Skrivet av Aron i Allmänt @ 4:27 pm

Nu sitter vi på Starbucks och väntar på bussen till Penang. Vi ska vara där några dagar, för att sedan åka vidare till andra delar av landet. 5 timmar norrut åker man, och sedan över en bro, ut till en liten ö.


Släcker törsten och all eventuell hemlängtan med varsin “Hot brewed coffe” - som kanske lättast översätts till just … het bryggkaffe. Riktigt gott.

För den som planerar att åka till Malaysia rekommenderas - på sin höjd - 2-3 dagar i Kuala Lumpur. 7 dygn har blivit lite väl långt - dock nödvändigt eftersom vi bokat om biljetter och ansökt om nya visum till Thailand på deras ambassad.  Köpcentrumen och shoppingen är nog det i staden som imponer mest, där de största köpcentrumen är 10-12 våningar höga med säkert 500+ butiker. Går man ett kvarter kommer man in i ett nytt centrum som är minst lika stort.  Kan rekommenderas om man är här i en dag eller två.

Väl framme i Penang (klockan 22:00 ikväll) är vi inbokade på ett hotell som i alla fall enligt de uppgifter vi fått tag på verkar riktigt schysst. Takpool och AC och kabeltv på rummet  är lyx när man bor i ryggsäck.  Trollar, precis som bryggkaffe på starbucks, bort all hemlängtan.

Får se hur länge vi har råd att stanna där. 250:- per natt får man betala, så det är kanske inte så farligt ändå.

Igår, sista dagen i Kuala Lumpur, fördrev vi med att gå på fågelzoo. Världens största “Open Bird park” skyltade de med - där man går runt under ett enormt taknät fritt bland alla fåglar. Ganska coolt.

Uppdaterar med lite bilder och mer kul när vi kommer fram.


6 kommentarer »

 1. Vilken lyxresa ni gör!

  Comment av anders — September 3, 2009 @ 6:52 pm

 2. Fågelzoo låter ju inte som något jag skulle gilla ;)

  Comment av Elin — September 7, 2009 @ 3:30 am

 3. Terrific work! This is the kind of information that are meant to be shared around the net. Shame on search engines for now not positioning this submit higher! Come on over and seek advice from my website . Thank you =)

  Comment av Beth Elkin — September 3, 2011 @ 9:04 am

 4. wo…i find it so long.thangks!

  Comment av silk scarves & shawls — September 15, 2011 @ 6:41 pm

 5. Very good blog! Do you have any suggestions for aspiring writers? I’m planning to start my own site soon but I’m a little lost on everything. Would you suggest starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m completely confused .. Any tips? Thanks a lot!

  Comment av Filmy online — May 9, 2012 @ 4:05 pm

 6. Hmm… Autor dobrze to przemyślał?

  Comment av Daniel — July 15, 2015 @ 3:17 am

Skriv en kommentar