Dag #125 -Rockhampton

Skrivet av Annica i Allmänt @ 7:13 pm

Vi checkade ut från hostellet imorse och hade en hel dag framför oss innan bussen skulle gå, 23.55. Solen strålade så vi gick och la oss, med varsin bok, vid poolen. Vattnet vid Cairns, Townsville och Airlie Beach är fullt av farliga brännmaneter så här års, så i dem städerna finns det offentliga stora pooler, vilket är skönt med tanke på att det är över 30 grader.

Bussen från Airlie Beach till Rockhampton tog 6½ timme, så det var bara att försöka sova så mycket som möjligt. Gick sådär… Vi hade bestämt oss för att bara vara i Rockhampton över dagen, så vi fick hjälp på Greyhound (bussbolaget) att boka in oss på bussen till Bundaberg som skulle gå kl 15.

Vi letade rätt på turistinformationen och fick tips om att åka till Botaniska trädgården som även hade ett litet gratis zoo. Efter en väldigt skumpig bussresa var vi framme. Det fanns inte så många djur att titta på, vi tittade mest på koalorna och kängrurna.

Blev lite stressigt på tillbaka vägen till Greyhoundbussen för vi gick lite vilse… Det stod ingen buss där när vi kom springandes, vilket kändes lite konstigt med tanke på att den skulle stanna till där  ½ timme innan den skulle gå. Vi började plocka på oss ryggsäckarna och jag kollade en extra gång på biljetterna. Då visade det sig att hon som hjälpt oss att boka dem hade bokat in oss på nattbussen som skulle gå 03.00 och inte 15.00, det fanns inte ens nån buss som gick 15.00… Så vi fick boka om oss till 19 bussen och sen hade vi helt plötsligt 4 timmar till i Rockhampton. Vilket kändes sådär med tanke på vilken liten håla vi befann oss i. Men vi köpte varsin glass och gjorde upp planer för resten av veckan.


Vi kom fram till Bundaberg strax efter midnatt. Somnade nästan direkt. Morgonen blev helt urspårad. Och, fortsättning följer.


1 kommentar »

  1. Hur var det nu Karin Boye skrev; Nog finns det mål och mening i vår färd -
    men det är vägen, som är mödan värd.
    Kram Anders

    Comment av pappa anders — April 10, 2009 @ 9:44 am

Skriv en kommentar